Activiteiten en projecten

Sport op school

Op GO! atheneum Dendermonde zien we sport als een integraal onderdeel van het leerproces en de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen. Sport op school gaat verder dan alleen fysieke activiteit; het biedt kansen voor groei, samenwerking, discipline en plezier.

We moedigen alle leerlingen aan om deel te nemen aan sport, ongeacht hun vaardigheidsniveau. Of het nu gaat om georganiseerde competities, clubs, of gewoon samen plezier maken tijdens de pauzes, er is voor elk wat wils.

Essentiële vaardigheden

Sport op school draagt bij aan een gezonde levensstijl, verbetert de concentratie en helpt stress te verminderen. Bovendien stimuleert het teamwork en leiderschap, wat essentiële vaardigheden zijn voor succes in het leven.

Onze school biedt een breed scala aan sportactiviteiten, van traditionele sporten zoals voetbal, basketbal en volleybal tot meer nicheactiviteiten zoals boksen en HITT.

De laatste vrijdag voor het herfstverlof gaat onze jaarlijkse schoolmarathon door, waar alle leerlingen en sportieve leerkrachten het beste van zichzelf geven. Dit is ondertussen uitgegroeid tot een warme traditie, perfect voor het ingaan van de vakantie met een collectief samenhorigheidsgevoel!

De jaarlijkse sportdag na de eindexamens biedt onze leerlingen heel wat keuzemogelijkheden en vormt na een periode van intellectuele inspanningen een mooie afwisseling. Doorheen het schooljaar organiseren we specifiek voor de leerlingen van sportwetenschappen ook heel wat sportieve activiteiten binnen en buiten de lesuren.

Onze missie

Door sport te integreren in ons curriculum en buitenschoolse activiteiten, willen we onze leerlingen niet alleen fysiek actief houden, maar ook helpen bij het ontwikkelen van belangrijke levensvaardigheden en een positieve houding ten opzichte van gezondheid en welzijn.
Sport op onze school versterkt niet alleen het lichaam, maar ook de geest en het karakter van onze leerlingen.