Onze visie

Succesvol verder studeren

GO! atheneum Dendermonde is een warme school die kwaliteitsvol onderwijs aanbiedt. We bereiden leerlingen voor op verdere studie. Daartoe richten wij hoofdzakelijk ASO-studierichtingen in. Ons ervaren en gemotiveerde leerkrachtenteam bouwt samen met jou aan een sterke basis, om je met een uitgebreide bagage naar de startlijn van het hoger onderwijs te brengen. Ons diploma staat al jaren garant voor succesvol verder studeren.

Volledige persoonlijkheids­ontwikkeling

We varen onder de vlag van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Dit betekent dat we een pluralistisch wereldbeeld nastreven en de ruimte, maar ook de grenzen scheppen waarbinnen jongeren zich kunnen ontwikkelen. Dit zowel verstandelijk, cultureel, emotioneel, relationeel als lichamelijk. Mede door een gedreven aanpak, onze meerdaagse schooluitstappen, onze zesdeswerking en onze activiteiten en projecten (in het kader van taal, sport, film en cultuur) helpen we leerlingen uitgroeien tot evenwichtige en verdraagzame, maar ook kritische volwassenen met de nodige verantwoordelijkheidszin.

Welbevinden en verbondenheid

Een school is echter zoveel méér dan studeren alleen. We zetten dan ook heel sterk in op een warme en persoonlijke sfeer. We baseren ons op open communicatie en wederzijds respect tussen leerlingen en leerkrachten. Een leerling die zich goed voelt op school en die weet dat zijn/haar stem gehoord wordt, presteert ook beter.  Daarom nemen we heel wat initiatieven die ertoe bijdragen dat onze leerlingen niet enkel goede studenten worden, maar dat ze zich ook verder kunnen ontwikkelen tot sociale, verantwoordelijke en positief-kritische jongvolwassenen. Welbevinden en verbondenheid zijn dan ook twee begrippen die centraal staan in onze visie.