Onze zesdeswerking

Unieke belevenis

Het zesde jaar op GO! atheneum Dendermonde is een unieke belevenis. In de lessen stomen we onze zesdes klaar voor een succesvolle vervolgstudie aan de hogeschool of de universiteit, maar ook buiten de klasmuren bereiden ze zich voor op de toekomst.

Al vanaf het vijfde

De vijfdes kiezen twee voorzitters die in samenwerking met de vijfdesraad een aantal activiteiten organiseren: een fuif in het lokale jeugdhuis Zenith, gezonde snacks of drankjes verkopen tijdens de speeltijden,… De bedoeling is vooral om geld in het laatje te brengen voor het jaar nadien.

100-dagen show

Want in het zesde jaar organiseren onze leerlingen helemaal zelf hun honderddagenshow, een uniek spektakel met muziek, zang, dans, film- en podiumsketches. En zelfs een heuse poppoll waarbij leerlingen én leerkrachten in verschillende categorieën kunnen worden genomineerd door de volledige schoolpopulatie.

De laatste vrijdag voor de paasvakantie staat op het Atheneum traditiegetrouw in het teken van de 100 dagen. Alle leerkrachten en leerlingen van het derde tot het vijfde jaar verzamelen in de feestzaal, waar ze de hele voormiddag worden geëntertaind met een heuse show die de zesdes van begin tot einde zélf op poten zetten.

De 100 dagen-organisatie is in handen van de regisseurs en de voorzitters, die in het begin van het schooljaar door de zesdes zijn verkozen. De leerlingen stemmen dan ook voor hun meter en peter, een leerkrachtenduo dat de zesdeswerking met raad en daad bijstaat.

Schoolmarathon

Elk jaar krijgen we op de dag van de beroemde (of beruchte) schoolmarathon, vlak voor de herfstvakantie, een voorsmaakje van het moois dat de honderddagenshow voor ons in petto heeft: voor het startschot van onze jaarlijkse loopwedstrijd lichten de zesdes alvast een tipje van de sluier met een minispektakel op de speelplaats.

Eetavond

Maar daar stopt het echter niet: onze zesdes organiseren ook elk jaar een geslaagde eetavond voor ruim vijfhonderd hongerige magen (familieleden, leerlingen, leerkrachten, vrienden, sympathisanten…) en twee fuiven in het lokale jeugdhuis, om hun honderddagenshow en galabal te sponsoren.

Galabal

Dat galabal is een afscheid in stijl. Wanneer de laatste examens achter de rug zijn, dossen onze zesdes zich piekfijn uit om nog één keer allemaal samen te eten in een stijlvolle feestzaal in de buurt. In het gezelschap van hun leerkrachten blikken  ze terug op een onvergetelijk jaar waarin al even onvergetelijke banden zijn gesmeed.

Onze missie

Onze zesdeswerking is een (letterlijk) schoolvoorbeeld van essentiële principes als zelfstandigheid, samenwerking, zin voor initiatief en vooral verbondenheid. Wanneer onze laatstejaars in juni afscheid nemen, doen ze dat niet als een losse verzameling van aparte klassen, maar als één hechte groep waarin iedereen elkaar kent.