Op 23 mei organiseren we een infoavond voor alle toekomstige derdes om 19u in de eetzaal van de school.

GO! atheneum Dendermonde stralend in de schaduw van de Romeinen: Nand Van De Velde schittert in de top 10 van de Olympiade Latijn

Wat is een Arpinaat?

“Onze leerling Nand Van De Velde uit 6 Latijn-wiskunde is niet gewoon laureaat, maar Arpinaat”, vertelt Wim Heyvaert, trotse leerkracht Latijn aan het GO! atheneum Dendermonde. “Dit wil zeggen dat de jury zijn vertaling als één van de 10 beste van alle deelnemers heeft verkozen”

Als Arpinaat naar Arpino

Nand is uiteraard dolblij met de nominatie. Hij mag deelnemen aan de internationale wedstrijd ‘Certamen Ciceronianum Arpinas 2024’, dus dat betekent dat hij in mei naar Italië mag! De wedstrijd gaat namelijk door in Arpino, het geboortedorp van Cicero. Daar zal Nand zich meten in het vertalen van een tekstfragment uit het oeuvre van Cicero met honderden jongeren uit een 20-tal Europese landen. Uiteraard is er ook tijd om de streek te verkennen: een bezoek aan Rome staat zeker op de planning.

Laureaten Latijn

Het GO! atheneum Dendermonde heeft een lange traditie in laureaten Latijn. De school behaalde vooral op klasniveau al veel prijzen en eervolle vermeldingen.