Op 23 mei organiseren we een infoavond voor alle toekomstige derdes om 19u in de eetzaal van de school.

Atheneum Dendermonde oefent Frans op uitwisseling

Na bijna een heel schooljaar uitwisselen van briefjes, filmpjes en zelfs een online-ontmoeting, is het eindelijk zover: de zesdejaars talen van het GO! atheneum Dendermonde ontvangen hun vrienden van het Athenée de Waterloo eind maart en 23 april trekken de vijfdejaars naar Braine l’Alleud om daar Frans te oefenen.

Een speeddate bij het ontbijt
De hele uitwisseling draait om conversatie. Het is zowel voor de leerlingen van het Athenée de Waterloo wat onwennig om zich in Dendermonde in het Nederlands uit te drukken als voor onze leerlingen om Frans te spreken in Braine l’Alleud. Dankzij een gezellig ontbijt en de techniek van “speeddating” is van spreekangst al gauw niks meer te merken.

Sporten doet spreken

Op beide uitwisselingen is samen sporten een vast onderdeel van het programma. De leerlingen oefenen hun talen eens buiten de klascontext en leren zo veel beter hun communicatieve vaardigheden.

Spelenderwijs wijzer worden

Elk jaar steken de leerlingen van GO! atheneum Dendermonde en de partnerscholen uit Waterloo en Braine l’Alleud spelletjes in elkaar. Door zelf betrokken te zijn bij de uitwerking, zijn ze ook echt gemotiveerd. Dominique Louagie, organiserende leerkracht Frans, vertelt: “De vijfdejaars waren echt heel enthousiast in Braine l’Alleud. Ze vonden het spijtig dat het erop zat en kijken er al naar uit volgend jaar hun Waalse vrienden bij ons te ontvangen”

Scholen Switch

Dankzij de subsidie van het Prins Filipfonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting in het kader van scholen switch, zijn deze uitwisselingen nagenoeg volledig gratis voor de leerlingen.