Op 23 mei organiseren we een infoavond voor alle toekomstige derdes om 19u in de eetzaal van de school.

Zilver voor Casper Faulconer op de EOES 2024 in Luxemburg!

Zilver en brons voor België op de Europese wetenschapsolympiade in Luxemburg

Van 7 t.e.m. 14 april, namen 45 teams uit 23 E.U.-landen het tegen elkaar op tijdens de ‘European Olympiad of Experimenteel Science’ (EOES) in Luxemburg. Buiten competitie nam ook nog een gastteam uit Oekraïne deel.

Ieder deelnemend land werd vertegenwoordigd door twee teams van 3 deelnemers. België vaardigde een Vlaams en een Franstalig team af. De Vlaamse deelnemers waren Casper Faulconer (Go! Atheneum, Dendermonde), Leander Gabriël (Go! Atheneum, Voskenslaan Gent) en Victor Mei (Sint Barbaracollege Gent). De Franstaligen tekenden present met Consentini Leo (Athénée Royal Jules Bordet, Etterbeek), Thomas-Alexis Vandooren (Institut Saint-Julien, Ath) en Jiahe Xu (British School, Tervuren). Beide teams werden via regionale selectieproeven geselecteerd uit meer dan 3 000 (!) deelnemers.

Het doel van de EOES is leerlingen extra te motiveren voor natuurwetenschappen en technologie, ze uit te dagen het beste uit zichzelf te halen en ze in contact te brengen met gelijkgestemde leerlingen uit andere Europese landen. Tijdens de wedstrijd dienen de deelnemers niet alleen een beroep te doen op hun kennis en praktische vaardigheden, maar moeten ze ook intensief samenwerken. Via geïntegreerde opdrachten leren ze ook de samenhang tussen de diverse wetenschappen beter in te zien. De deelnemers mogen niet ouder zijn dan 17 jaar tijdens het jaar van de deelname. In teams van drie verrichten zij praktisch onderzoek en lossen zij samen problemen op die biologische, natuurkundige en scheikundige aspecten bevatten.

Naast de eigenlijke wedstrijd was er veel aandacht voor sport, cultuur en natuur. Zo deden de deelnemers talrijke uitstappen en kregen ze ruimschoots de gelegenheid om contacten te leggen met jongeren uit andere landen van de E.U.

In 2025 is Kroatië het gastland voor de olympiade.

We kunnen niet fierder zijn op Casper! Super gedaan!