Op 23 mei organiseren we een infoavond voor alle toekomstige derdes om 19u in de eetzaal van de school.

Op pad naar je toekomst op de studienocturne van GO! atheneum

Het GO! atheneum Dendermonde kiest ervoor haar leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op een verdere studiekeuze. Hoe? Door de brede waaier aan studiemogelijkheden in het hoger onderwijs te verkennen en door het toetsen van eigen sterktes en talenten om tot een goede keuze te komen na het secundair onderwijs.

Onderwijs Loopbaan Begeleiding

Te weinig studenten slagen in het eerste jaar hoger onderwijs in Vlaanderen. Het gebrek aan kennis omtrent studierichtingen alsook het onvoldoende inzicht in eigen talenten liggen aan de basis van een foute studiekeuze. Om die valkuil te vermijden, heeft het OLB-team (Onderwijs Loopbaan Begeleiding) aan het GO! Atheneum Dendermonde een grondig oriëntatiebeleid in de 3de graad uitgewerkt.

Studienocturne

In januari trokken de leerlingen van het zesde jaar naar de studie-informatie-beurs in Gent om concrete informatie te vergaren. Omdat vele leerlingen nog met vragen en twijfels zitten over hun toekomstige studierichting, organiseert het GO! atheneum Dendermonde vrijdagavond 23 februari een heuse studienocturne. Het doel van deze avond is de leerlingen verder te begeleiden bij het maken van de juiste studiekeuze in het hoger onderwijs en ook de ouders te informeren over de structuur van het hoger onderwijs en alle praktische zaken die bij verder studeren horen. Dit alles onder de vorm van een beurs, waarop verschillende studierichtingen, sprekers uit het hoger onderwijs, de politieschool, de Koninklijke Militaire School en het CLB vertegenwoordigd zijn. Er komen meer dan 70 oud-leerlingen en externen hun ervaring delen en de zesdejaars wegwijs maken in hun keuze.

Denk vooruit

Om later goed te zijn in je werk is het belangrijk een beroep te vinden dat aansluit op je eigen persoonlijkheid en capaciteiten. Daarom werkt het GO! atheneum Dendermonde actief aan het versterken van je studiekeuzeproces. Door bevragingen en zelfreflectie krijg je inzicht in je eigen drijfveren, interesses en doelstellingen. Het Centrum voor Leerlingen Begeleiding geeft je inzicht in de structuur van het Hoger Onderwijs. Bezoeken aan universiteiten, hogescholen en een Studie Informatie Beurs bieden je de informatie waarnaar je op zoek bent. Op de studienocturne kom je via een informele babbel net dát te weten wat niet in de foldertjes staat.